Predstavnici preduzeća za saobraćajnu deltanost "Niš-ekspres" i grada Niša položili su danas na Čamurlijskom putu na periferiji grada kamen temeljac za izgradnju novog poslovnog kompleksa tog preduzeća vrednog oko 4 mil EUR.

Rok za izgradnju je godinu dana, a po završetku novog kompleksa "Niš-ekspres" iseliće se sa postojeće lokacije u Ulici Blagoja Parovicvića iz užeg centra grada i tako će biti oslobođena jedna od najatraktivnijih lokacija za dalje investiranje površine oko šest hektara, rečeno je prilikom polaganja kamen temeljca.

Kamen temeljac položili su generalni direktor "Niš-ekspresa" Zoran Jovanović i zamenik gradonačelnika Niša Ljubivoje Slavković.

Novi poslovni kompleks ovog saobraćajnog preduzeća prostiraće se na 37.000 m2 i sastojaće se iz poslovne zgrade, servisa, praking i garažnog propstora za autobuse tog prevoznika.

Jovanović je rekao da je početak izgradnje kompleksa značajan poslovni iskorak "Niš-ekspresa" kojim se stvaraju bolji uslovi za rad i potvrđivanje liderstva tog preduzeća u oblasti prevoza u Srbiji i inostranstvu.

Slavković je rekao da još uvek nije poznato šta bi se gradilo na staroj lokaciji "Niš-ekspres" u gradu, ali da će investitor imati punu podršku grada, kao i da rukovodstvo nema predrasuda i u slučaju da to bude "Delta" Miroslava Miškovića koja je član Konzorcijama koji je privatizovao "NIš-ekspres".

Prema ranijim najavama koje nisu zvanično potvrđene na staroj lokaciji "Niš-ekspresa" gradiće se najverovatnije poslovni objekti o čijem sadržaju će se naknadno razgovarati.

"Niš-ekspres" osnovan je 1951. godine kao Saobraćajno preduzeća "Niš", današnji naziv nosi od 1958. godine. kada su u Nišu ukinuti tramvaji.


"Niš-ekspres" se na staroj lokaciji nalazi od 1971. godine, a autobuska stanica preduzeća pored Niške tvrđave izgrađena je 1977. godine.

Preduzeće je privatizovano 2008. godine od strane Konzorcijuma u čijem sastavu su radnici, "Delta Real Estate" i firma "Bokić".

Prodajna cena iznosila je 3,2 mil EUR uz obavezu ulaganja od 4,6 mil EUR. "Niš-ekspres" u kome radi oko 1.700 radnika, raspolaže sa oko 350 voznih jedinica i dnevno autobusi tog preduzeća pređu oko 100.000 kilometara ili, kako često napominju u tom preduzeću, njihovi autobusi dnevno obiđu zemljinu kuglu dva i po puta.

 

 

 

 

Izvor: Tanjug