Poslovni portal eKapija raspisao je konkurs za nagradu za investiciju godine u Srbiji Aurea 2019, koja se dodeljuje od 2009. godine. Kompanije koje su tokom prethodne kalendarske godine započele ili realizovale inovativne/originalne, društveno korisne i finansijski održive projekte, mogu se prijaviti do 1. marta 2019. godine.

Ravnopravno učestvuju sve privredne grane i sve vrste projekata, tako da nije bitno da li je kompanija implementirala novi proizvodni proces/tehnologiju, razvila ili primenila originalni softver, ponudila novi proizvod ili osmislila novi pristup tržištu, i slično. Količina uloženih sredstava nije presudna, već se projekti vrednuju na osnovu originalnosti inovacije koju su primenili, značaja koji imaju za okruženje, kao i potencijala da budu uspešni na tržištu. 
Novina koju eKapija ove godine uvodi je da pobednik dobija digitalni pečat Aurea koji može da koristi u svojim promo kampanjama i na svojim poslovnim materijalima.

Direktor portala eKapija kaže da su stalne promene i inovacija ključ uspeha u poslovanju i da su vrednosti koje promoviše ova nagrada esencijalne za dugoročan održivi razvoj naše privrede.

- U globalnoj utakmici, privrede kao što je naša, koje su male i sa nedovoljnom tehnološkom razvijenošću, nemaju veliku šansu i moraju se konstantno nadmetati stalnim smanjenjem cene radne snage. Jedini način da se iz tog začaranog kruga izađe je da na tržištu nastupamo sa kreativnim i inovativnim rešenjima. Brojne su mlade kompanije, koje obično čine mladi entuzijastični preduzetnici koji se bore da svoj inovativni proizvod predstave na tržištu i njima je svaka pomoć a posebno medijska izuzetno bitna. Ponosan sam da eKapija sa svojim partnerima upravo to postiže projektom Aurea. Inovativnost se mora maksimalno promovisati i podsticati u društvu i mi kao poslovni portal, kroz nagradu Aurea, dajemo svoj doprinos - navodi Lončar.

Zainteresovane kompanije mogu se prijaviti i same popunjavanjem formulara na stranici www.aurea.rs. Nakon analize pristiglih prijava, projekti koji uđu u uži izbor za nagradu biće predstavljeni na portalima www.ekapija.com i www.aurea.rs, a o pobedniku će odlučiti stručni žiri, dok će jedan glas dati čitaoci eKapije i posetioci portala aurea.rs, glasanjem putem interneta. Osim glavne nagrade, biće uručena i dva specijalna priznanja - za inovativnost i društvenu korisnost.

Poslovni portal eKapija dodelu nagrade Aurea organizuje u okviru svog opredeljenja ka društveno odgovornom poslovanju, bez finansijskog interesa, sa namerom da promoviše i podrži projekte značajne za održivi razvoj srpske privrede. 

Za više informacija o nagradi pogledajte www.aurea.rs.

 

** Kancelarijainfo.rs je podrzala ovu inicijativu medijskim partnerstvom **