Trivan je ovom prilikom naglasio podršku Ministartsva ovoj, i sličnim manifestacijama, koje ukazuju na potrebu da se urbano okruženje izgrađuje u skladu sa zaštitom životne sredine.

„Ovakve organizacije, kao i mediji koji su uključeni u jačanje svesti javnosti o pitanjima zaštite životne sredine, vode društvo napred, i Ministarstvo će u narednoj godini, i sa dupli više sredstava podržati ovakve ideje i aktivnosti“, istakao je Trivan. On je ukazao na neophodnost veće posvećenosti zaštiti životne sredine koja se izražava kroz brojne oblasti, pa i u okviru zelene gradnje, koja doprinosi borbi protiv klimatskih promena, esetizuje i oplemenjuje životno okruženje, uz istovremenu veću bezbednosti i efikasnost.

Savet zelene gradnje Srbije organizovao je događaj s idejom da se javnost upozna sa zelenom gradnjom i ostalim aktivnostima i merama koji daju odlične rezultate u opštoj borbi protiv klimatskih promena. Svetska nedelja zelene gradnje se tradicionalno obeležava poslednje nedelje septembra, organizacijom specjalnih događaja nacionalnih članica Svetskog saveta zelene gradnje.

 

Izvor: Ministarstvo zaštite životne sredine